De Vuntusplas vormt samen met de 5 Loosdrechtse Plassen de “Watertuin van Nederland”. In totaal zo’n 3.600 hectare watersport plezier!

De Vuntusplas, de start van je vaar of Sup tocht, staat bekend om zijn kleinschalige en rustige karakter. Hier geniet je 100% van de natuur. Via de doorgang het Horregat vaar je de 1e Loosdrechtse plas op. Op de Loosdrechtse Plassen kan je met je bootje of Sup lekker dobberen op de Wastobbe, zwemmen en je ogen uitkijken in de Kalverstraat. De Kalverstraat is een begrip in Loosdrecht. Op de plek waar vroeger kalveren werden geweid, vandaar de naam, staan idyllische recreatiewoningen verspreid over een aantal legakkers.

De Watertuin van Nederland biedt een aantal openbare recreatie eilanden en vrije aanlegplaatsen. Bij het Vuntus strand, de Strook, de Wastobbe, de Meent en de Marcus Pos kun je veilig zwemmen.

Via de Mijndense Sluis, waar het altijd gezellig vertoeven is, vaar of Sup je naar de Vecht met z’n prachtige historische landhuizen. Een andere route via de sluis ’t Hemeltje voert je via het Hilversums Kanaal naar de Wijde Blik. Kortom, genoeg mogelijkheden om er een heerlijk dagje uit van te maken.

Hieronder een aantal voorbeelden van leuke vaarroutes en Suproutes. Onze medewerkers denken graag met je mee over de perfecte invulling van je vaar of Sup uitje!

  • Let op! Gaat jouw route over de Mijndense Sluis? Deze sluis is betaald; neem contant geld mee. Raadpleeg de website voor actuele prijsinformatie

  • Leg de sloep of Sup niet te strak zodat deze mee kan dalen en stijgen met het water.

  • De wachttijden bij sluizen kunnen variëren, van 20 minuten tot meer dan een uur.

Vaarroutes

Suproutes