Bootje huren Loosdrechtse Plassen

Loosdrecht is de perfecte omgeving voor een gezellig boottochtje. Voor aantrekkelijke tarieven kan je bij Vuntus Vloot een bootje huren en de Loosdrechtse Plassen verkennen. Ontdek de prachtige oevers en geniet van het zonnetje of de frisse wind.

Een bootje huren kan bij ons zonder vaarbewijs. We helpen je graag op weg voor een romantisch boottochtje of een avontuurlijke rondvaart met het gezin.

Onze bootjes in Loosdrecht

De bootjes van de Vuntus Vloot zijn 5 meter lang en 2 meter breed. Dat is groot genoeg om met 2, 4 of 6 personen comfortabel een boottochtje te maken.
We hebben nu ook een boot van 6 meter lang. Dat is groot genoeg om met maximaal 10 personen comfortabel een sloeptochtje te maken.

Onze bootjes zijn van oer_Hollands fabrikaat en bieden alle comfort om een dagje te genieten op de Loosdrechtse Plassen. Alle bootjes zijn voorzien van een handgemaakte, comfortabele kussenset . Daarnaast zijn er twee zwemplateau’s aanwezig om makkelijk in en uit het water te klimmen.

Een groot voordeel van onze bootjes in Loosdrecht is dat je bij ons geen vaarbewijs nodig hebt. Je hoeft zelfs nooit eerder gevaren te hebben. De bootjes zijn dan ook van een stevige rubberen rand voorzien waardoor ze wel tegen een stootje kunnen. Toch hebben we liever dat je het stuurwiel en de gas goed bedient om botsingen te vermijden. Daarom krijg je ook eerst wat instructies voor je het ruime Loosdrechtse sop kiest.

Wat kost een bootje huren?

Onze tarieven zijn vriendelijk geprijsd. Een bootje huren in Loosdrecht is dan helemaal zo duur nog niet.

We hebben verschillende tarieven om boten te huren. Zo kan je bootjes huren voor de hele dag of voor een deel van de dag. Een bootje huren voor de Loosdrechtse Plassen kost €130,00 voor een avondje. Of huur een bootje van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat voor slechts €220,00. Let wel dat de prijzen in het weekend en op feestdagen iets hoger liggen.

Raadpleeg onze tarieven voor meer details. Of neem meteen contact met ons op als je een bootje wenst te huren voor meerdere dagen.

Wat is inbegrepen?

Wanneer u om een boot te huren in Loosdrecht voor Vuntus Vloot kiest, is het volgende inbegrepen:

  • Benzine
  • Een kaart met diverse vaarroutes
  • Duidelijke instructies over het bootje en de Loosdrechtse Plassen
  • Verzekering
  • Comfortabele kussenset

Voor kleine kinderen zitten bij het bootje huren geen zwemvestjes inbegrepen. Deze kunt u huren en kosten €5,00 per stuk.
Geef bij uw boeking het aantal stuks aan.

Huur boot annuleren

Tot 48 uur van tevoren kan de reservering kosteloos geannuleerd worden. Buiten deze termijn zal de gehele verhuursom in rekening gebracht worden. Een uitzondering hierop is extreem slecht weer zoals bij onweer. Als er alleen sprake is van veel wind en/of regen, mag de reservering in overleg verplaatst worden naar een andere dag.

Voorwaarden

Bij Vuntus Vloot kan je een bootje huren voor de Loosdrechtse Plassen zonder vaarbewijs. Je dient echter wel rekening te houden met enkele voorwaarden.

Aantal personen per bootje

Het maximale aantal personen per boot is zes. Je kan natuurlijk ook een bootje huren voor slechts 2 of 4 personen.

Het is ook toegestaan om kinderen en huisdieren mee te nemen maar deze tellen als volwassen personen. Je kan dus, bijvoorbeeld, een bootje huren met 4 personen, een kind en een hond. Dat is 6 bij elkaar.

Wens je een boottocht te maken met 8 tot 10 personen, dan zal je 2 boten van 6 personen moeten huren of 1 boot 10 personen om aan de voorwaarden te voldoen.

Bootje huren zonder vaarbewijs

Je hebt geen vaarbewijs nodig om een bootje te huren voor de Vuntusplas en de Loosdrechtse Plassen. De bestuurder van de boot moet wel minstens 18 jaar zijn en mag vóór of gedurende de tocht geen alcohol of drugs nuttigen.

Verder dient de bestuurder rekening te houden met de snelheidslimieten. Deze liggen tussen de 5km/u en 10km/u maar voor vertrek krijg je er altijd duidelijke instructies over.

Andere voorwaarden

Andere belangrijke voorwaarden zijn het onderhoud van de bootjes. Als verhuurder geven we je een nette en verzorgde boot. We zorgen ook voor de verzekering.

Voor je vertrekt vragen wij je te legitimeren. Daarnaast brengen wij geen borg in rekening, echter ben je bij de huur van een bootje tot €200,- euro persoonlijk aansprakelijk. In het geval van schade zullen wij je dit op locatie laten pinnen.

De volledige lijst van voorwaarden om bij ons een bootje te huren in Loosdrecht kan je hier raadplegen.

Loosdrechtse Plassen en omgeving

Loosdrecht is de ideale omgeving om een dagje rustig te genieten op en langs het water. De Vuntusplas vormt samen met de 5 Loosdrechtse Plassen de “Watertuin van Nederland”.

Deze rustige wateren zijn omgeven door prachtige woningen en rustige recreatie-eilandjes waar je vrij kan aanleggen.

We hebben alvast enkele leuke vaarroutes voor je uitgestippeld. Maar we helpen je graag om een gepersonaliseerde tocht samen te stellen voor een volledige dagtocht. Vaak lopen deze routes langs de prachtige sluizen in onze omgeving. Je dient daarom wel rekening te houden met enkele wachttijden en bij bepaalde betaal je sluisgeld. Neem dus altijd wat kleingeld mee.

Wanneer een bootje huren?

Je kan bij ons een bootje huren voor een hele dag of voor dagdeel.

Het dagtarief van onze botenverhuur geldt van 10u tot 17u30. Wil je in de avond nog blijven varen, dan kan je tegen geringe bijbetaling ook de avond erbij boeken en wel tot 20u.

Wil je langer dan 1 dag varen? Neem contact met ons op om de tarieven te bespreken.

Bootje huren met huisdieren

Hoe fijn is het om samen met je hond te genieten van een heerlijk boottochtje? Gelukkig is dat bij ons geen probleem. Bij ons mag je huisdieren meenemen op onze bootjes. Let er wel op dat je hond meetelt als volwaardige passagier en dat er maximum zes passagiers toegestaan zijn bij het 5 meter bootje . Bij de 6 meter boot mogen 10 passagiers.

Waarom kiezen voor Vuntus Vloot?

Onze aanlegplaats in de Vuntusplas is ideaal gelegen. Vanuit de haven vaar je zo de prachtige Vuntusplas op en binnen een kwartier vaar je naar de Loosdrechtse plassen. We hebben onze thuisbasis in jachthaven de Funtus, net naast de zeilschool. Gemakkelijk bereikbaar met auto, fiets of het openbaar vervoer. Er zijn bovendien voldoende parkeerplaatsen om je auto of fiets veilig achter te laten.

Om te zorgen voor een leuke en veilige boottocht geven we je graag alle nodige instructies over het varen, aanleggen en hoe te handelen in de sluizen.
Daarnaast geven we je graag info over de leukste routes en aanlegplaatsjes in de Loosdrechtse Plassen.

Hebben we al gezegd dat onze kussensets handgemaakt zijn hetgeen zorgt voor optimaal comfort in onze bootjes?

Andere activiteiten in Loosdrecht

Heb je na het boottochtje nog zin in iets extra’s?

Sinds kort verhuren we ook SUP boards. Op onze boards kan je alleen, met je kind of hond een tochtje maken op het water.

De SUP boards verhuren we ook per uur waardoor het een prima alternatief is voor wie maar eventjes tijd heeft.

Zit je nog met vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Partners

Jachthaven de Funtus www.funtus.nl
Zeilschool de Vuntus www.vuntus.nl
Lets-Book www.lets-book.com
Aluship www.aluship.nl
Pimterest www.pimterest.nl

Reserveer nu je bootje in Loosdrecht

Klaar voor een boottochtje op de Loosdrechtse Plassen? Reserveer een dagje of avond vaarplezier met familie, vrienden en hond. Je hebt er geen vaarbewijs voor nodig.