Sloep huren Loosdrecht

Wil je er even een middagje, avond of hele dag tussenuit met de familie of vrienden? Niets is rustgevender dan een gezellig tochtje met een sloep over de Loosdrechtse Plassen. Dus kom een sloep huren Loosdrecht.

Of je nu de streek wil verkennen of gewoon lekker op het water wil dobberen, onze sloepen bieden het ideale comfort om zonder zorgen te genieten van een mooie dag.

Om een sloep van Vuntus Vloot in Loosdrecht te huren heb je geen vaarbewijs of ervaring nodig. Maak meteen je reservering online of lees nog even verder voor alle informatie over het huren van een sloep in Loosdrecht.

Onze Sloepen in Loosdrecht

De sloepen van de Vuntus Vloot zijn 5 meter lang en 2 meter breed. Dat is groot genoeg om met 2, 4 of 6 personen comfortabel een sloeptochtje te maken. We hebben nu ook sloepen van 6 meter lang. Dat is groot genoeg om met maximaal 10 personen comfortabel een sloeptochtje te maken.

Onze sloepen zijn in Nederland gemaakt en bieden alle comfort om een dagje te komen genieten op de Loosdrechtse Plassen. Alle sloepen zijn voorzien van een handgemaakte, comfortabele kussenset. Daarnaast zijn er twee zwemplateau’s om makkelijk even in het water te springen.

Maar het grootste voordeel om bij ons sloepen te huren voor de Loosdrechtse Plassen is dat je helemaal geen vaarbewijs nodig hebt. Je hoeft zelfs nooit eerder gevaren te hebben. De sloepen zijn van een stevige rubberen rand voorzien waardoor ze wel tegen een stootje kunnen. Om de veiligheid te waarborgen, geven we je eerst wat instructies voordat je het ruime Loosdrechtse sop kiest.

Kosten sloep huren?

Een sloep huren Loosdrecht kan best voordelig zijn.

We hebben verschillende tarieven afhankelijk van je budget en tijd. Zo kan je een sloep huren voor de hele dag of voor een deel van de dag. Een sloep huren voor de Loosdrechtse Plassen kost €130,00 voor een avond. Of huur een sloep van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat voor slechts €220,00. Let wel dat de prijzen in het weekend en op feestdagen iets hoger liggen.

Raadpleeg onze tarieven voor meer details. Of neem meteen contact met ons op als je een sloep wenst te huren voor meerdere dagen.

Wat is inbegrepen?

Onze sloepverhuur is inclusief:

  • Benzine
  • Een waterkaart
  • Duidelijke instructies over de sloep en de Loosdrechtse Plassen
  • Verzekering
  • Comfortabele kussenset

Voor kleine kinderen zitten bij het sloep huren geen zwemvestjes inbegrepen. Deze kunt u huren en kosten €5,00 per stuk.
Geef bij uw boeking het aantal stuks aan.

Sloep huur annuleren

Mocht er onverwachts iets gebeuren waardoor je uitstapje niet kan doorgaan op het gewenste tijdstip, dan kan je zonder kosten annuleren tot 48 uur voor de reservering. Later moeten we helaas wel de volledige verhuursom in rekening brengen.
Uiteraard is er wel een uitzondering bij onweer. Wanneer er veel wind en/of regen is, mag je de reservering in overleg gratis verplaatsen naar een dag met betere weersomstandigheden.

Voorwaarden

Bij Vuntus Vloot kan je een sloep huren voor de Loosdrechtse Plassen zonder vaarbewijs. Je dient echter wel rekening te houden met enkele andere voorwaarden. We bespreken de voornaamste hieronder.

Aantal personen per sloep

Het maximale aantal personen per sloep is 6. Voor de 6 meter sloep is dat 10 personen.

Het is toegestaan om kinderen en huisdieren mee te nemen op de sloep maar deze tellen mee als volwassen personen. Je kan dus, bijvoorbeeld, een sloep huren met 4 personen, een kind en een hond. Dat is 6 bij elkaar.

Wens je een boottocht te maken met 8 tot 10 personen, dan zal je 2 sloepen van 6 personen moeten huren of 1 sloep van 10 personen om aan de voorwaarden te voldoen.

Sloep huren zonder vaarbewijs

Je hebt helemaal geen vaarbewijs nodig om een sloep te huren voor de Vuntusplas en de Loosdrechtse Plassen. De bestuurder moet wel minstens 18 jaar zijn en mag voor of gedurende de tocht geen alcohol of drugs nuttigen.

Verder dient de bestuurder rekening te houden met de snelheidslimieten. Deze liggen tussen de 5km/u en 10km/u maar je krijgt er duidelijke instructies over voor we je het water op sturen.

Andere voorwaarden

Andere belangrijke voorwaarden zijn het onderhoud van de sloep. Als verhuurder geven we je een nette en verzorgde sloep. We zorgen ook voor de verzekering.

Voor je vertrekt vragen wij je te legitimeren. Daarnaast brengen wij geen borg in rekening, echter bent je bij de huur van een sloep tot €200,- euro persoonlijk aansprakelijk. In het geval van schade zullen wij je dit op locatie laten pinnen.

De volledige lijst van voorwaarden om bij ons een sloep te huren in Loosdrecht kan je hier raadplegen.

De omgeving

De Vuntusplas vormt samen met de 5 Loosdrechtse Plassen de “Watertuin van Nederland”. Het is de perfecte omgeving om een lekker tochtje met een sloep te maken.

Deze rustige wateren zijn omgeven door prachtige woningen en rustige recreatie-eilandjes waar je vrij kan aanleggen.

We hebben alvast enkele leuke vaarroutes voor je uitgestippeld. Maar we helpen je graag om een gepersonaliseerde tocht voor je te organiseren. Vaak lopen deze langs de prachtige sluizen in deze omgeving. Je dient daarom wel rekening te houden met eventuele wachttijden en vergeet niet wat kleingeld mee te nemen voor het sluisgeld.

Wanneer een sloepje huren?

Je kan een sloep huren voor de hele dag of voor een deel van de dag. We hebben verschillende huurmogelijkheden zodat je nooit extra uren hoeft te betalen.

Je kan een sloep huren Loosdrecht van 10u tot 17u30. Dat is het dagtarief. Voor een kleine extra kan je er ook meteen de avond bijboeken. Enkel in de avond kan natuurlijk ook.

Wil je er liever een tweedaagse van maken? Neem contact met ons op om de tarieven te bespreken.

Sloep huren met hond

We snappen best dat het moeilijk is om je hond thuis te laten wanneer je lekker met het gezin een tochtje op de Loosdrechtse Plassen wil gaan maken.

Daarom mag je je hond meenemen op onze sloepen. Let er wel op dat je hond meetelt als volwaardige passagier en dat er maximum 6 passagiers toegestaan zijn per sloep van 6 personen. Op de 6 meter sloep mogen 10 personen.

We hechten er ook veel belang aan dat de boot netjes bij ons terug komt. Hou dus rekening met wat extra tijd om de boot op te ruimen en de kussentjes weer netjes op hun plaats te leggen.

Waarom huren bij Vuntus Vloot?

Onze aanlegplaats in de Vuntus Plas is een strategische plek om de Loosdrechtse Plassen te gaan verkennen en om voor en na de tocht te genieten van een mooie omgeving dicht bij het Vuntusstrand.

Onze sloepen liggen bij de Jachthaven de Funtus en net naast de zeilschool. Deze is makkelijk bereikbaar met auto, fiets of het openbaar vervoer. Er zijn bovendien voldoende parkeerplaatsen om je auto of fiets veilig achter te laten.

Voor je aan de sloeptocht begint, vinden we het belangrijk om je van alle nodige instructies en informatie te voorzien. We willen natuurlijk niets liever dan je een leuke en veilige tocht garanderen. Daarom krijg je alle nodige instructies over het varen, aanleggen en hoe te handelen in de sluizen.

Daarnaast geven we graag informatie over de leukste vaarroutes en aanlegplaatsjes in de Loosdrechtse Plassen.

Andere activiteiten in Loosdrecht

Heb je na het tochtje met de sloep nog zin in iets extra’s?

Sinds kort verhuren we ook Sup boards. Op de Sup kan je alleen, of met je kind of hond een tochtje maken op het water.

De Sup boards verhuren we ook per uur waardoor het een prima alternatief is voor wie maar eventjes tijd heeft.

Zit je nog met vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Partners

Jachthaven de Funtus www.funtus.nl
Zeilschool de Vuntus www.vuntus.nl
Lets-Book www.lets-book.com
Aluship www.aluship.nl
Pimterest www.pimterest.nl

Reserveer nu je sloep in Loosdrecht

Klaar voor een sloeptochtje op de Loosdrechtse Plassen? Reserveer een dagje of avond vaarplezier met familie, vrienden en hond. Je hebt er geen vaarbewijs voor nodig.